Friday, June 12, 2009

kerja time cuti-cuti sekolah



salam.. yuhuuuu.. hehehe.. ari nih aku ceria2.. seceria matahari yag terbit di pagi hari..che wah.. tibe2 jek matahari.. macam tajuk drma tv3 kul 6.30ptg kan..kan.. hehe.. sje2 jek.. cite tuh pun dabes kan..aku lyn gak cite tuh..xpenah miss pun..huhu.. pe aku ngarut2 nih..jom2.. lupekan kisah matahari tuh..huhu

erm.. cuti sekolah ni, biase la..borink2,xtau nk wat pe, padahal kje sebenarnyer belambak.. tp, memikirkan xtau mne satu nak buat.. so, cuti skolah nih, aku amik kesempatan mase skit duk kemas makmal komputer skolah aku jek.. erm.. eckeli,makmal komputer skolah aku ade 1 jek, pas tuh ade 10 biji komputer + 1 biji komputer guru dan + 1 komputer server = semuanyer ialah 12 biji la kan..huhu.. skit sgt.. tp, byk beno problemnyer.. yag leh pkai pun 8 biji jek.. huhu.. xpela kan..janji ade gak.. so, cuti2 nih, aku buat mcm biase la.. aku ceriakan makmal komputer, buang habuk2 yg melekat di komputer, sapu satu makmal komputer, tampal info ict yg terkini, dan mcm2 la.. mmg penat sgt.. pe nak buat, nk tgk makmal cantik, kne la kje keras..hehe... aku buat nih pun sbb nk tinggalkan kenangan if aku tukar skolah nanti..chewaahhh..hehe.. erm.. gambar di atas pun just sje jek nk tunjuk mcmne keadaan makmal komputer aku jek.. huhu, nnt,korang membygkan pulak mcmne rupenyer makmal komputer skolah aku nih.. huhu..


aku duk godek sane-sini pun amik mse sampai 3 hari jugak la.. makmal nih nmpk kecik, tp,bile time nk sapu sampah,punyer la besar.. sampai pinggang aku nih sakit la duk bongkok2.. huhu.. tp, xpe, lupekan kisah sakit itu kerana aku nk tgk keceriaan makmal komputer aku..hehe.. nih bru 20% kot.. sbb terllau byk nk kene buat nih.. huhu.. so, sape2 ade cadangan tuk nk cantikan makmal komputer skolah aku nih, meh la komen2.. bg la cdgn eh.. aku jugak perlukan idea2 bernas dr korang yg sgt baik hati.. hehe.. pe2, tinggalkan pesanan anda yaa.. dadaaaaaa

2 comments:

putera said...

cadangan ek? hmm... sediakan satu ruangan untuk pameran pc. amik komputer rosak 1, amik semua komponen...letak atas meja.labelkan...nnt bebudak tau la mana hard disk, ram, cdrom dan sebagainya. no 2, lekatkan misi dan visi sekolah kat dalam makmal, kalau boleh frame kan pun cantik juga... pastu letak la munge2 ke..dalam pasu tu..munge mati pun xpe... hehe..asalkan nampak menarik kan..kan..? hehehe

ctsafa said...

wah.. tQ2 z.. hehe.. ti, lia usahalkan mcm z cdgkan tuh yee.. tQ2..